ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukcukier 1 szklanekolej 0,75 szklanekmąka tortowa 2 szklanekcukier waniliowy 10 gramówCynamon 2 łyżek deserowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsoda oczyszczona 0,5 łyżek deserowychjabłka 5 sztukorzechy włoskie pokruszone 150 gramówrodzynki 100 gramówcukier puder według uznaniaWykonanie:Całe jajka zmiksować z cukrem i olejem, dodać mąkę , proszek, sodę, cynamon i utrzeć mikserem na gładką masę. Dodać wymoczone, osaczone rodzynki i orzechy, wymieszać łyżkąDodać oczyszczone i pokrojone na drobne cząstki jabłka i dobrze wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Posypać cukrem pudrem.Uwagi:Do ciasta można też dodać posiekane migdały.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: