ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomięso wołowe mielone 400 gramówziemniaki 600 gramówcebula 1 sztukkukurydza konserwowa 200 gramówpapryczka chili 2 sztukpomidory 2 sztukjajka 3 sztukmasło 5 łyżek stołowychser żółty 50 gramówoliwa 2 łyżek stołowychczosnek 2,5 ząbkioregano 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Na oliwie zrumienić mięso, dodać oczyszczoną posiekana cebule oraz czosnek i smażyć 3 minuty. Dodać osączona kukurydzę oraz oczyszczone, posiekane papryczki i obrane ze skórki oraz pokrojone na kawałki pomidory. Mieszając, doprawić oregano, sola oraz pieprzem.Oczyszczone ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzone - zmielić i wymieszać z masłem, żółtkami oraz pianą ubitą z białek.Do żaroodpornego naczynia włożyć masę mięsną, a na wierzchu rozłożyć puree ziemniaczane i posypać startym żółtym serem. Piec 30 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia MeksykańskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: