Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
szynka 200 gramów
cebula 2 sztuk
masło 30 gramów
mąka 30 gramów
bulion 1 szklanek
mleko 1 szklanek
musztarda ostra 2 łyżek stołowych
majeranek 0,5 pęczek
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
młode ziemniaki, jeśli są za duże przekroić na połówki. Gotować w osolonej wodzie 15 minut. Grube plastry
szynki pokroić w dużą kostkę. Oczyszczona
cebulę pokroić w plastry, zeszklić na
maśle, oprószyć
mąką, wlać
bulion oraz
mleko i wymieszać. Sos gotować 5 minut. Doprawić
musztardą,
solą,
pieprzem oraz kilkoma listkami
majeranku.Do naczynia żaroodpornego włożyć
ziemniaki oraz
szynkę i zalać przyrządzonym sosem. Zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Udekorować
majerankiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: