Wykonanie
            Zaraz koło pomidorowej to następna najsmaczniejsza zupa jaką 
jadłam. Jej zapach kojarzy mi się z przedszkolem, bo właśnie tam tak pachniało. Wcześniej nie robiłam zup na 
mleku a teraz wiem, ze to błąd. Bo smakuje nieziemsko. Zajadaliśmy aż uszy się trzęsły ;) Gorąco polecam !!! Przepis pochodzi od Rachel Allen ja natomiast znalazłm go na blogu Moja kuchnia .

Składniki :250 g 
świeżego szpinakukilka 
ziemniaków ( dałam nie za duże 4 )1 
cebula600 ml 
bulionu600 ml 
mlekasól, 
pieprzdwie łyżki 
masłaCebulę i 
ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. W garnku rozpuszczamy 
masło, wrzucamy warzywa, dusimy pod przykryciem jakieś 20 minut ( u mnie było to krócej, 
ziemniaki dość szybko zmiękły ). Uwaga żeby nie przypalić, pamiętajcie o mieszaniu co jakiś czas. W innym rondlu doprowadzamy do wrzenia 
mleko wraz z 
bulionem. Po zagotowaniu tej mieszanki przelewamy do 
ziemniaków i znowu czekamy aż się zagotuje. Gdy tylko zacznie wrzeć wrzucamy 
szpinak, dosłownie na 1-2 minutki. Zestawiamy z ognia, doprawiamy, miksujemy.Ja podałam z grzankami choć niekoniecznie, według uznania.Smacznego :)