Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
mąka 0,5 szklanek
cukier 0,5 szklanek
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
śmietana kremówka 0,5 litrów
Śmietan-fix 2 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
mleko skondensowane słodzone 1 puszka
masło 0,5 kostek
biszkopty okrągłe 200 gramów
porzeczka czerwona 200 gramów
galaretka brzoskwiniowa 2 sztuknapar
kawowy 0,5 szklanekWykonanie:Ubić
białka na sztywno, dodając stopniowo
cukier,
żółtka oraz
mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie połączyć. Ciasto przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyrównać. piec ok. 25 minut w 170 stopniach, na jasno złoty kolor.Puszkę z
mlekiem zalać
wodą i gotować na małym ogniu 3 godziny. Schłodzony karmel utrzeć z
masłem. Krem wyłożyć na zimny
biszkopt, a na kremie ułożyć
biszkopty i skropić je naparem
kawowym.
Śmietanę ubić z zagęszczaczem i
cukrem waniliowym, delikatnie wymieszać z oczyszczoną
porzeczką i wyłożyć na
biszkopty.
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej
wody, tężejącą wylać na wierzch ciasta. Wstawić do lodówkiAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: