Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron w kształcie
ryżu 0,3 szklanek
mleko 0,75 szklanek
masło 200 gramówskórka z
pomarańczy - otarta 1 łyżek stołowych
cukier 0,75 szklanek
jajka 3 sztuk
mąka tortowa 2 szklanek
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowychsok z
pomarańczy 0,5 szklanek
czekolada gorzka 150 gramów
śmietana kremowa 0,5 szklanekWykonanie:Wymieszać
mak z
mlekiem. Zmiksować miękkie
masło z
cukrem,
skórką pomarańczową, dodając stopniowo po
jajku. Wsypać przesiana
mąkę z proszkiem, wlać
sok pomarańczowy oraz
mleko z
makiem. Dobrze wymieszać. Przełożyć ciasto do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 75 minut w 170 stopniach.Polewa. Połamana
czekoladę podgrzewać ze
śmietaną na małym ogniu. Mieszając, aż składniki się połączą. Odstawić na 10 minut.Zimne ciasto pokryć
czekoladową polewą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: