Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 500 gramów
włoszczyzna 300 gramów
olej słonecznikowy 2 łyżek stołowychnać
pietruszki 1 łyżek stołowych
koperek 1 gramów
śmietana 0,5 szklanek
sól według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:Warzywa umyć, obrać i opłukać, skropić
olejem, zalać wrzącą
wodą, posolić, ugotować
wywar( około 30 minut)
Pomidory umyć ,pokroić włożyć do rondelka, lekko posolić , dodać pozostały
olej i poddusić (10-15 minut) Miękkie
pomidory przetrzeć przez przez sito, dodać przecedzony
wywar. Zupę przyprawić do smaku
solą i
cukrem, dodać
śmietanę i nać
pietruszki z
koperkiem. podawać z dodatkiem
ryżu bądź
makaronu.Uwagi:
Pomidory mogą być z puszki bądź świeże.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: