ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegobrojler 1 kilogramówwłoszczyzna 300 gramówcebula 3 sztuksól według uznaniacukier 1 szczyptanać pietruszki według uznaniaWykonanie:Kurczę oczyścić, wypłukać w zimnej wodzie. Włożyć do rondla, zalać wodą, posolić, wsypać szczyptę cukru, gotować. Po 0,5 godziny dodać uprzednio umyte, oczyszczone warzywa. Cebulę umyć nie obierać , lekko obrumienić nad płomieniem gazowym i włożyć do zupy. Gotować razem około 0,5 godziny. Podawać z dodatkiem ryżu gotowanego gotowanego na sypko lub makaronu. Wyporcjowany na talerzach rosół posypać , pietruszką lub koperkiem.Uwagi:Jeżeli jest mało doprawiony można dodać magi lub Vegety do smaku.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: