Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegobrojler 1 kilogramów
włoszczyzna 300 gramów
cebula 3 sztuk
sól według uznania
cukier 1 szczyptanać
pietruszki według uznaniaWykonanie:
Kurczę oczyścić, wypłukać w zimnej wodzie. Włożyć do rondla, zalać
wodą, posolić, wsypać szczyptę
cukru, gotować. Po 0,5 godziny dodać uprzednio umyte, oczyszczone warzywa.
Cebulę umyć nie obierać , lekko obrumienić nad płomieniem gazowym i włożyć do zupy. Gotować razem około 0,5 godziny. Podawać z dodatkiem
ryżu gotowanego gotowanego na sypko lub
makaronu. Wyporcjowany na talerzach rosół posypać ,
pietruszką lub
koperkiem.Uwagi:Jeżeli jest mało doprawiony można dodać
magi lub
Vegety do smaku.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: