Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 300 gramów
szynka 200 gramów
pieczrki 300 gramów
groszek zielony mrożony 150 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
cebula 1 sztuk
bulion drobiowy 3 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym w rondlu
oleju. Wsypać
ryż, mieszając, chwile podsmażyć, ale nie rumienić. Wlać
bulion i gotować 10 minut na małym ogniu. Oczyszczone
pieczarki pokroić na plasterki, a
szynkę na małe kawałki. Oczyszczoną
paprykę pokroić w małą kostkę.
Pieczarki podsmażyć na reszcie
oleju i
masła, dodać
szynkę oraz
paprykę i jeszcze chwile smażyć.Do
ryżu dodać
groszek i gotować 5 minut. Jeśli trzeba dolać trochę
wody. Włożyć
pieczarki, mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: