ßßß Cookit - przepis na Ryż z pieczarkami i szynką

Ryż z pieczarkami i szynką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ryż 300 gramów
szynka 200 gramów
pieczrki 300 gramów
groszek zielony mrożony 150 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
cebula 1 sztuk
bulion drobiowy 3 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym w rondlu oleju. Wsypać ryż, mieszając, chwile podsmażyć, ale nie rumienić. Wlać bulion i gotować 10 minut na małym ogniu. Oczyszczone pieczarki pokroić na plasterki, a szynkę na małe kawałki. Oczyszczoną paprykę pokroić w małą kostkę. Pieczarki podsmażyć na reszcie oleju i masła, dodać szynkę oraz paprykę i jeszcze chwile smażyć.
Do ryżu dodać groszek i gotować 5 minut. Jeśli trzeba dolać trochę wody. Włożyć pieczarki, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11227/Ryz-z-pieczarkami-i-szynka