ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoryż 300 gramówszynka 200 gramówpieczrki 300 gramówgroszek zielony mrożony 150 gramówpapryka czerwona 1 sztukcebula 1 sztukbulion drobiowy 3 szklanekolej 2 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym w rondlu oleju. Wsypać ryż, mieszając, chwile podsmażyć, ale nie rumienić. Wlać bulion i gotować 10 minut na małym ogniu. Oczyszczone pieczarki pokroić na plasterki, a szynkę na małe kawałki. Oczyszczoną paprykę pokroić w małą kostkę. Pieczarki podsmażyć na reszcie oleju i masła, dodać szynkę oraz paprykę i jeszcze chwile smażyć.Do ryżu dodać groszek i gotować 5 minut. Jeśli trzeba dolać trochę wody. Włożyć pieczarki, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: