ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoudka kurczaka 6 sztukryż 1 szklanekcebula 1 sztukpapryka czerwona 1 sztukpapryka żółta 1 sztukgroszek zielony mrożony 0,5 szklanekbulion drobiowy 0,5 szklaneksos sojowy 2 łyżek stołowychczosnek 1 ząbkiliść laurowy 1 sztukolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone udka natrzeć solą oraz pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Odstawić, pod przykryciem, na 60 minut do lodówki. Opłukany ryż gotować w osolonym wrzątku 10 minut i odcedzić. Udka obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Zdjąć, a na pozostałym na patelni oleju podsmażyć posiekana drobno cebulę i pokrojone w drobna kostkę papryki. Wymieszać bulion z sosem sojowym, dodać pokruszony liść laurowy i zagotować.Podgotowany ryż, grosze, udka i warzywa z patelni włożyć do żaroodpornego naczynia i zalać rosołem. przykryć pokrywka i zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: