Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
udka kurczaka 6 sztuk
ryż 1 szklanek
cebula 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
groszek zielony mrożony 0,5 szklanek
bulion drobiowy 0,5 szklanek
sos sojowy 2 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
liść laurowy 1 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone udka natrzeć
solą oraz
pieprzem i zmiażdżonym
czosnkiem. Odstawić, pod przykryciem, na 60 minut do lodówki. Opłukany
ryż gotować w osolonym wrzątku 10 minut i odcedzić. Udka obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym
oleju. Zdjąć, a na pozostałym na patelni
oleju podsmażyć posiekana drobno
cebulę i pokrojone w drobna kostkę
papryki. Wymieszać
bulion z
sosem sojowym, dodać pokruszony
liść laurowy i zagotować.Podgotowany
ryż, grosze, udka i warzywa z patelni włożyć do żaroodpornego naczynia i zalać rosołem. przykryć pokrywka i zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: