ßßß Cookit - przepis na Pilaw z mięsa drobiowego

Pilaw z mięsa drobiowego

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
papryka żółta 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
mięso drobiowe 450 gramów
oliwa 4 łyżek stołowych
rodzynki 4 łyżek stołowych
ryż 150 gramów
bulion drobiowy 2 szklanek
kurkuma 0,5 łyżek deserowych
goździki mielone 0,3 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę oraz czosnek drobno posiekać. oczyszczone papryki pokroić na kawałki. Pokrojone w sporą kostkę mięso obsmażyć na oliwie, dodać cebulę, papryki, rodzynki i czosnek. Wsypać ryż i smażyć, aż ryż stanie się szklisty. Zalać bulionem wymieszanym z przyprawami i dusić 20 minut. Podawać z sałata i pomidorami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12271/Pilaw-z-miesa-drobiowego