ßßß Cookit - przepis na Parówki zapiekane z pieczarkami

Parówki zapiekane z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
olej 1 łyżek stołowych
mieszanka ziołowa 1 łyżek deserowych
masło 2,5 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
żółty ser 200 gramów
pieczarki 750 gramów
parówki cienkie 750 gramów
Wykonanie:
Oczyszczone pieczarki pokroić na spore cząstki lub plasterki, po czym w 2-3 porcjach usmażyć na maśle. Osobno zeszklić na oleju pokrojoną w plasterki cebulę, wymieszać z pieczarkami i ziołami, doprawić solą i pieprzem. Parówki pokroić na plasterki, lekko podsmażyć na suchej patelni teflonowej. w rondlu lub żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem układać warstwami pieczarki i parówki, posypać startym żółtym serem> wstawić potrawkę do gorącego piekarnika i zapiekać ok. 20 min w 200 stopniach. Podawać z pieczywem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7152/Parowki-zapiekane-z-pieczarkami