Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
olej 1 łyżek stołowychmieszanka
ziołowa 1 łyżek deserowych
masło 2,5 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
żółty ser 200 gramów
pieczarki 750 gramów
parówki cienkie 750 gramówWykonanie:Oczyszczone
pieczarki pokroić na spore cząstki lub plasterki, po czym w 2-3 porcjach usmażyć na
maśle. Osobno zeszklić na
oleju pokrojoną w plasterki
cebulę, wymieszać z
pieczarkami i
ziołami, doprawić
solą i
pieprzem.
Parówki pokroić na plasterki, lekko podsmażyć na suchej patelni teflonowej. w rondlu lub żaroodpornym naczyniu wysmarowanym
masłem układać warstwami
pieczarki i
parówki, posypać startym
żółtym serem> wstawić potrawkę do gorącego piekarnika i zapiekać ok. 20 min w 200 stopniach. Podawać z
pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: