Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kasza gryczana błyskawiczna 300 gramów
parówki 200 gramów
groszek zielony mrożony 200 gramów
pieczarki 150 gramów
cebula 1 sztuk
ser żółty 150 gramów
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
kaszę w/g przepisu na opakowaniu. Oczyszczona
cebule posiekać i zeszklić na
maśle. Do osolonego wrzątku wrzucić na 5 minut
groszek i odcedzić. Oczyszczone
pieczarki pokroić na grube plasterki.
Parówki tez pokroić na grube plasterki. Połowę ostudzonej
kaszy ułożyć w żaroodpornej formie, posypać
groszkiem, dodać
parówki,
cebule oraz
pieczarki i przykryć resztą
kaszy. Zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wyjęciu posypać startym
żółtym serem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: