Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kasza gryczana 300 gramów
parówki 3 sztuk
groszek mrożony 200 gramów
pieczarki 150 gramów
cebula 1 sztuk
majeranek według uznania
pomidory 2 sztuk
ser żółty 150 gramów
masło 1 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
kaszę w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzoną lekko ostudzić. Do osolonego wrzątku wrzucić na 5 minut
groszek, odcedzić. Oczyszczone
pieczarki pokroić w plasterki. oczyszczona, posiekana
cebulę zeszklić na
maśle.
Parówki pokroić w plasterki.
Olejem posmarować dno żaroodpornej formy, ułożyć połowę
kaszy, posypać
majerankiem, rozłożyć 2/3
groszku,
parówek i
pieczarek oraz
cebuli. oprószyć
sola oraz
pieprzem do smaku i przykryć resztą
kaszy. Na niej rozłożyć pozostałe
pieczarki,
parówki oraz
groszek. na wierzchu rozłożyć ósemki umytych
pomidorów. Oprószyć
sola oraz
pieprzem. Zapiekać ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. wyjąc i posypać
startym serem i wstawić do piekarnika jeszcze na 5 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: