ßßß Cookit - przepis na Kasza gryczana zapiekana z parówkami

Kasza gryczana zapiekana z parówkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kasza gryczana 300 gramów
parówki 3 sztuk
groszek mrożony 200 gramów
pieczarki 150 gramów
cebula 1 sztuk
majeranek według uznania
pomidory 2 sztuk
ser żółty 150 gramów
masło 1 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotować kaszę w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzoną lekko ostudzić. Do osolonego wrzątku wrzucić na 5 minut groszek, odcedzić. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki. oczyszczona, posiekana cebulę zeszklić na maśle. Parówki pokroić w plasterki. Olejem posmarować dno żaroodpornej formy, ułożyć połowę kaszy, posypać majerankiem, rozłożyć 2/3 groszku, parówek i pieczarek oraz cebuli. oprószyć sola oraz pieprzem do smaku i przykryć resztą kaszy. Na niej rozłożyć pozostałe pieczarki, parówki oraz groszek. na wierzchu rozłożyć ósemki umytych pomidorów. Oprószyć sola oraz pieprzem. Zapiekać ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. wyjąc i posypać startym serem i wstawić do piekarnika jeszcze na 5 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11583/Kasza-gryczana-zapiekana-z-parowkami