Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kasza gryczana 300 gramów
groszek mrożony 200 gramów
pieczarki 150 gramów
cebula 1 sztuk
ser zółty 150 gramów
tofu marynowane 160 gramów
pomidor 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowychlistki
bazylii według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
kaszę wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i ostudzić.
Groszek blanszować w osolonym wrzątku 5 minut, odcedzić. Oczyszczone
pieczarki pokroić,
pomidor pokroić w plasterki. Oczyszczoną
cebule posiekać i zeszklić na
maśle.
Tofu pokroić w kostkę. Do wysmarowanej
masłem żaroodpornej formy wsypać warstwę
kaszy, na to
groszek,
cebule,
tofu i
pieczarki, oprószyć
pieprzem i przykryć pozostała
kaszą. Na wierzchu ułożyć plasterki
pomidorów. Zapiekać 10 minut w 180 stopniach. Przed podaniem posypać startym
żółtym serem i przybrać listkami
bazylii.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: