ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokasza gryczana 300 gramówgroszek mrożony 200 gramówpieczarki 150 gramówcebula 1 sztukser zółty 150 gramówtofu marynowane 160 gramówpomidor 1 sztukmasło 1 łyżek stołowychlistki bazylii według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotować kaszę wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i ostudzić. Groszek blanszować w osolonym wrzątku 5 minut, odcedzić. Oczyszczone pieczarki pokroić, pomidor pokroić w plasterki. Oczyszczoną cebule posiekać i zeszklić na maśle. Tofu pokroić w kostkę. Do wysmarowanej masłem żaroodpornej formy wsypać warstwę kaszy, na to groszek, cebule, tofu i pieczarki, oprószyć pieprzem i przykryć pozostała kaszą. Na wierzchu ułożyć plasterki pomidorów. Zapiekać 10 minut w 180 stopniach. Przed podaniem posypać startym żółtym serem i przybrać listkami bazylii.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: