« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoryż 300 gramówgroszek zielony mrożony 250 gramówcebula 2 sztuksok pomidorowy 300 mililitrówbulion drobiowy 300 mililitrówmasło 1 łyżek stołowychmięso mielone mieszane 500 gramówcebula 1 sztukkajzerka 1 sztuknatka pietruszki 2 łyżek stołowycholej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Kulki mięsne: w wodzie namoczyć kajzerkę i odcisnąć. Oczyszczona cebule posiekać. Wymieszać mięso z kajzerką, cebulą oraz posiekana natka pietruszki i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i usmażyć je ze wszystkich stron w dużej ilości oleju rozgrzanego na patelni. Osączyć na papierze kuchennym.Zalać ryżbulionem oraz sokiem pomidorowym, oprószyć sola i gotować na małym ogniu 20 minut.Oczyszczone 2 cebule pokroić w plasterki i przysmażyć na maśle. Wsypać groszek, podlać kilkoma łyżkami wody i chwile poddusić. Wymieszać z ryżem i doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Podawać z kulkami mięsnymi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: