Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryka 1 kilogramów
mięso mielone wieprzowe 500 gramów
ryż 0,75 szklanek
cebula 3 sztuk
masło 50 gramów
sok pomidorowy 1 litrów
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Z
papryki odciąć wierzchy razem z ogonkami, usunąć gniazda nasienne i umyć.Farsz: oczyszczoną, posiekaną
cebulę zeszklić na
maśle, dodać przepłukany, osączony
ryż, wlać 3/4 l soku. Gotować pod przykryciem 13 minut. Półmiękki
ryż wymieszać z
mięsem oraz posiekana
natką, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Każda
paprykę napełnić farszem, przykryć odciętymi wierzchami i ułożyć, w rondlu, ciasno obok siebie. Zalać resztą soku i dusić na małym ogniu ok. 40 minut.Uwagi:
Sok pomidorowy można zastąpić
bulionem warzywnym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: