ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopapryka 1 kilogramówmięso mielone wieprzowe 500 gramówryż 0,75 szklanekcebula 3 sztukmasło 50 gramówsok pomidorowy 1 litrównatka pietruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Z papryki odciąć wierzchy razem z ogonkami, usunąć gniazda nasienne i umyć.Farsz: oczyszczoną, posiekaną cebulę zeszklić na maśle, dodać przepłukany, osączony ryż, wlać 3/4 l soku. Gotować pod przykryciem 13 minut. Półmiękki ryż wymieszać z mięsem oraz posiekana natką, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Każda paprykę napełnić farszem, przykryć odciętymi wierzchami i ułożyć, w rondlu, ciasno obok siebie. Zalać resztą soku i dusić na małym ogniu ok. 40 minut.Uwagi:Sok pomidorowy można zastąpić bulionem warzywnym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: