ßßß Cookit - przepis na Papryka faszerowana ryżem z mięsem

Papryka faszerowana ryżem z mięsem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
papryka 1 kilogramów
mięso mielone wieprzowe 500 gramów
ryż 0,75 szklanek
cebula 3 sztuk
masło 50 gramów
sok pomidorowy 1 litrów
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Z papryki odciąć wierzchy razem z ogonkami, usunąć gniazda nasienne i umyć.
Farsz: oczyszczoną, posiekaną cebulę zeszklić na maśle, dodać przepłukany, osączony ryż, wlać 3/4 l soku. Gotować pod przykryciem 13 minut. Półmiękki ryż wymieszać z mięsem oraz posiekana natką, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Każda paprykę napełnić farszem, przykryć odciętymi wierzchami i ułożyć, w rondlu, ciasno obok siebie. Zalać resztą soku i dusić na małym ogniu ok. 40 minut.
Uwagi:
Sok pomidorowy można zastąpić bulionem warzywnym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10124/Papryka-faszerowana-ryzem-z-miesem