ßßß Cookit - przepis na Rolada biszkoptowa

Rolada biszkoptowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 1 szklanek
mąka tortowa 100 gramów
krokant 100 gramów
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
konfitura malinowa 1 sztuk
żelatyna 5 łyżek deserowych
cytryna 2 sztuk
śmietana kremowa 1,5 szklanek
ser mielony 500 gramów
cukier puder według uznania
krokant według uznania
Wykonanie:
Białka ubić z 4 łyżkami wody i 8 łyżkami cukru. Połączyć z żółtkami, makami, proszkiem oraz krokantem. Ciasto przełożyć do dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Ciepły biszkopt przełożyć na ściereczkę oprószona cukrem i zwinąć. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Z wyszorowany6ch cytryn otrzeć skórkę i wycisnąć sok.. Schłodzona śmietanę ubić z reszta cukru, wymieszać z rozpuszczona cytryna, serem, sokiem i skorka z cytryny. Odłożyć 2 łyżki konfitury, a resztę podgrzać. Biszkopt posmarować podgrzaną konfiturą i kremem, trochę kremu odłożyć do dekoracji. Roladę zwinąć i schłodzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem, udekorować rozetkami z kremu, resztą konfitury, krokantem i cytryna.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9518/Rolada-biszkoptowa