Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 1 szklanek
mąka tortowa 100 gramówkrokant 100 gramów
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
konfitura malinowa 1 sztuk
żelatyna 5 łyżek deserowych
cytryna 2 sztuk
śmietana kremowa 1,5 szklanek
ser mielony 500 gramów
cukier puder według uznaniakrokant według uznaniaWykonanie:
Białka ubić z 4 łyżkami
wody i 8 łyżkami
cukru. Połączyć z
żółtkami,
makami, proszkiem oraz krokantem. Ciasto przełożyć do dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Ciepły
biszkopt przełożyć na ściereczkę oprószona
cukrem i zwinąć.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Z wyszorowany6ch
cytryn otrzeć skórkę i wycisnąć sok.. Schłodzona
śmietanę ubić z reszta
cukru, wymieszać z rozpuszczona
cytryna,
serem,
sokiem i
skorka z cytryny. Odłożyć 2 łyżki
konfitury, a resztę podgrzać.
Biszkopt posmarować podgrzaną
konfiturą i kremem, trochę kremu odłożyć do dekoracji. Roladę zwinąć i schłodzić. Przed podaniem posypać
cukrem pudrem, udekorować rozetkami z kremu, resztą
konfitury, krokantem i
cytryna.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: