ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukcukier 1 szklanekmąka tortowa 100 gramówkrokant 100 gramówmąka ziemniaczana 3 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychkonfitura malinowa 1 sztukżelatyna 5 łyżek deserowychcytryna 2 sztukśmietana kremowa 1,5 szklanekser mielony 500 gramówcukier puder według uznaniakrokant według uznaniaWykonanie:Białka ubić z 4 łyżkami wody i 8 łyżkami cukru. Połączyć z żółtkami, makami, proszkiem oraz krokantem. Ciasto przełożyć do dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Ciepły biszkopt przełożyć na ściereczkę oprószona cukrem i zwinąć. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Z wyszorowany6ch cytryn otrzeć skórkę i wycisnąć sok.. Schłodzona śmietanę ubić z reszta cukru, wymieszać z rozpuszczona cytryna, serem, sokiem i skorka z cytryny. Odłożyć 2 łyżki konfitury, a resztę podgrzać. Biszkopt posmarować podgrzaną konfiturą i kremem, trochę kremu odłożyć do dekoracji. Roladę zwinąć i schłodzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem, udekorować rozetkami z kremu, resztą konfitury, krokantem i cytryna.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: