Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 450 gramów
cukier 300 gramów
jajka 3 sztuk
olej 0,5 szklanek
jogurt naturalny 400 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
cukier waniliowy 1 łyżek deserowych
owoce 500 gramówWykonanie:Oczyszczone
owoce osuszyć. Obrane
jabłka przekroić i po wydrążeniu gniazd nasiennych pokroić w ósemki lub cieniej.
Wiśnie i
czereśnie wydrylować odcisnąć sok.
Śliwki poprzecinać wzdłuż i usunąć pestki.
Owoce obtoczyć w
mące, aby podczas pieczenia nie opadły na dno ciasta.Ciasto: wymieszać
mąkę z
jogurtem,
jajkami,
olejem,
cukrem, proszkiem,
cukrem waniliowym na gładką masę i przełożyć do płaskiej formy wyścielonej papierem do pieczenia. Po układać
owoce. Piec ok. 70 minut w 180 stopniach. Ostudzone posypać
cukrem pudrem.Uwagi:
Owoce:
jabłka,
maliny,
jezyny,
wiśnie,
czereśnie,
śliwki,
truskawki,
poziomki,
porzeczki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor:
magdaData: 2010-09-02super ciasto.polecamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: