ßßß Cookit - przepis na Pieczeń z fasolką i krokietami

Pieczeń z fasolką i krokietami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z indyka 1,5 kilogramów
fasolka szparagowa mrożona 800 gramów
cebula 3 sztuk
pomidory 2 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
tymianek suszony 1 łyżek stołowych
bułka tarta 1 łyżek stołowych
śmietana 6 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
krokiety ziemniaczane mrożone 1 sztuk
tymianek, gałązki 4 sztuk
pieprz czerwony 1 łyżek deserowych
szczypiorek według uznania
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone 2 cebule i pomidory pokroić na ćwiartki. Umyte, osuszone mięso natrzeć solą i pieprzem. Brytfankę wysmarować olejem i ułożyć w niej mięso. Obok rozłożyć pokrojone cebule i pomidory. Piec 75 minut w 200 stopniach. W czasie pieczenia mięso podlewać gorącą wodą ( do 750ml płynu). Pozostała oczyszczoną cebulę posiekać i wymieszać z tymiankiem, bułką tartą i łyżką śmietany. Przygotowaną mieszanką posmarować mięso na 15 minut przed końcem pieczenia. Fasolkę ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Rozgrzać 2 łyżki oleju i smażyć na nim krokiety 5 minut na średnim ogniu. Mięso wyjąć, a wywar przecedzić. Dodać resztę śmietany i zagotować. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 3 łyżkami zimnej wody i zagęścić sos. dodać świeży tymianek i czerwony pieprz. Porcje fasolki związać szczypiorkiem w małe pakieciki. Pieczeń pokroić w plastry, podawać z fasolką i krokietami. Udekorować natką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5109/Pieczen-z-fasolka-i-krokietami