Święta święta i po świętach..W tym roku były dość udane,nie powiem.Nie objadałam się za bardzo ale mimo,to już mam dość jedzenia typowo świątecznego.Więc co dziś na obiad? Polecam kotleciki z czerwonej fasoli:)Składniki:puszka czerwonej fasoli3 łyżki posiekanego szczypiorku1 cebula,posiekana w kostkęsól,pieprzolej1 łyżka mąki ziemniaczanej1 łyżka bułki tartejFasolę wrzucamy do miski i rozgniatamy np widelcem,ale równie dobrze możecie użyć tłuczka do ziemniaków.Cebulę posyp odrobiną soli i zeszklij na niewielkiej ilości oleju.Cebulę wraz ze szczypiorkiem dodaj do fasoli.Wymieszaj.Dodaj bułkę tartą, sól,pieprz do smaku i wymieszaj. Formuj niewielkie kotleciki i obtocz w bułce tartej.Kotleciki smaż na rozgrzanej patelni ok 3 min z każdej strony,(nie przesadzaj z ilością oleju)