ßßß
Dzisiaj krótko… Pomysł na pastę z makreli i twarogu. Fajne urozmaicenie dla naszych codziennych kanapek, choć do pracy nie polecam z tą pastą robić :P oczywiście ze względu na dość specyficzny zapach wędzonej makreli ;) Smacznego Kochani !Składniki:– 2 średnie makrele ( przyznaję, że zapomniałam je zważyć przed obraniem :P )– 1 cebula– 250g sera ( dałam półtłusty )– 1,5 łyżki oleju– szczypiorek ( opcjonalnie )– sól, pieprzPrzygotowanie:* Makrelę obieramy ze skóry i bardzo dokładnie z ości.* Do miski z obraną makrelą dodajemy posiekaną w drobną kosteczkę cebulę, ser biały i olej.Wszystko dokładnie rozdrabniamy widelcem i mieszamy do połączenia się całości.* Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.* Dodajemy posiekany szczypior.♥ Ja w tej wersji dodałam jednego ogórka konserwowego, pokrojonego w kostkę, więc Wy również możecie spróbwać, ale zazwyczaj robię wg przepisu powyżej :)
Kategorie: