Pyszny dodatek do mięska do obiadu lub samodzielne danie. Świetnie smakują z sosem czosnkowym lub ketchupem.Składniki1kg ziemniakówpół średniej cebuli1 jajko3 łyżki mąki ziemniaczanejbułka tarta (do obtoczenia)olej (do smażenia)sól, pieprzSposób przygotowaniaKrok 1Ziemniaki gotujemy, studzimy i rozgniatamy.Krok 2Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oleju.Krok 3Do ziemniaków dodajemy cebulę, mąkę i jajko. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pierzem. Formujemy podłużne kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoto.Title Votes Rating Review No results.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)Kotlety ziemniaczane, 10 . 0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyPasztet z cukiniiKociołekBabka de luxe na grubych oczkachKrem pomidorowo-selerowyJarzynowy krem z groszkiem ptysiowym