ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoozór wołowy 1 sztukwłoszczyzny według uznaniacebula 1 sztuksól według uznaniacukier według uznanialiść laurowy według uznaniapieprz w ziarnach według uznanianaturalna galaretka porzeczkowa 1 szklanekmusztarda delikatesowa 0,5 szklaneksok z pomarańczy 2 sztukwino wytrawne czerwone 1 szklaneksól według uznaniapieprz według uznaniaziele angielskie według uznaniaWykonanie:Ozór zalewamy woda, gotujemy, wodę wylewamy, zalewamy go ponownie woda dodajemy włoszczyznę. Miękki wyjmujemy, przekładamy do naczynia z zimna woda, po 2 min wykładamy na deskę, kroimy na plastry, układamy na półmisku, delikatnie skrapiamy rosołem, przykrywamy folią i odstawiamy w chłodne miejsce.sos:galaretkę ucieramy z musztarda na jednolity stan, później dodajemy resztę składników.Uwagi: na 30 min przed podaniem ozora lekko polewamy go sosem,a resztę podajemy w sosjerce.sos ucieramy ręcznie drewniana pałka.Autor: Skarlet_bZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: