ßßß Cookit - przepis na Pierogi z miďż˝sem

Pierogi z mi�sem

nazwa

Wykonanie

Do zużycia było mielone mięso wołowe, chwila rozkminki i padło na pierogi z mięsem. Nie znalazłam przepisu, który by mi pasował więc skorzystałam z kilku i tak są moje pierwsze pierogi z mięsem :)
Składniki na farsz :
500 g mielonego mięsa wołowego ( może być mięso ugotowane z rosołu zarówno wołowe jak i drobiowe )
2 większe cebule
sól, pieprz
1 duża marchew, kawałek pietruszki, selera, nać pietruszki, opalona cebula ( w przypadku kiedy wykorzystujemy mięso z rosołu wykorzystujemy również z niego warzywa )
4 kulki ziela angielskiego
liść laurowy
Ponad to :
Ulubione ciasto na pierogi
Do garnka przekładamy warzywa, natkę pietruszki i mięso. Gotujemy aż mięso będzie ugotowane. Odstawiamy do ostygnięcia.
2 cebule kroimy w kostkę, podsmażamy na tłuszczu na złoty kolor.
Przestudzone mięso przekładamy do miski, dodajemy warzywa z wywaru i podsmażoną wcześniej cebulkę. Doprawiamy sporą ilością pieprzu, soli, można użyć również ulubionych mieszanek przypraw. Całość miksujemy na gładka masę. Jeśli farsz jest zbyt suchy miksując dolewamy stopniowo niewielką ilość wywaru w , którym gotowało się mięso i warzywa.
W przypadku mięsa, które wykorzystujemy np. z rosołu od razu miksujemy z warzywami, cebulą i przyprawami.
Zagniatamy ciasto na pierogi. Pozostawiamy na 20 minut aby odpoczęło. Następnie szklanką wykrawamy kółka, na środku każdego koła układamy kulkę farszu mięsnego wielkości mniej więcej orzecha włoskiego, zlepiamy brzegi.
Gotujemy w osolonym wrzątku ok 3 minut od wypłynięcia pierogów na wierzch. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie z podsmażoną cebulą.
Smacznego :)
Źródło:http://kuchennefascynacje.blox.pl/2017/10/Pierogi-z-miesem.html