Wykonanie
            Do zużycia było 
mielone mięso wołowe, chwila rozkminki i padło na pierogi z 
mięsem. Nie znalazłam przepisu, który by mi pasował więc skorzystałam z kilku i tak są moje pierwsze pierogi z 
mięsem :)

Składniki na farsz :500 g 
mielonego mięsa wołowego ( może być 
mięso ugotowane z rosołu zarówno wołowe jak i drobiowe )2 większe 
cebulesól, 
pieprz1 duża 
marchew, kawałek 
pietruszki, 
selera, nać 
pietruszki, opalona 
cebula ( w przypadku kiedy wykorzystujemy 
mięso z rosołu wykorzystujemy również z niego warzywa )4 kulki 
ziela angielskiegoliść laurowyPonad to :Ulubione ciasto na pierogiDo garnka przekładamy warzywa, 
natkę pietruszki i 
mięso. Gotujemy aż 
mięso będzie ugotowane. Odstawiamy do ostygnięcia.2 
cebule kroimy w kostkę, podsmażamy na tłuszczu na złoty kolor.Przestudzone 
mięso przekładamy do miski, dodajemy warzywa z 
wywaru i podsmażoną wcześniej 
cebulkę. Doprawiamy sporą ilością 
pieprzu, 
soli, można użyć również ulubionych mieszanek przypraw. Całość miksujemy na gładka masę. Jeśli farsz jest zbyt suchy miksując dolewamy stopniowo niewielką ilość 
wywaru w , którym gotowało się 
mięso i warzywa.W przypadku 
mięsa, które wykorzystujemy np. z rosołu od razu miksujemy z warzywami, 
cebulą i 
przyprawami.Zagniatamy ciasto na pierogi. Pozostawiamy na 20 minut aby odpoczęło. Następnie szklanką wykrawamy kółka, na środku każdego koła układamy kulkę farszu 
mięsnego wielkości mniej więcej 
orzecha włoskiego, zlepiamy brzegi.Gotujemy w osolonym wrzątku ok 3 minut od wypłynięcia pierogów na wierzch. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie z podsmażoną 
cebulą.Smacznego :)
