Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
Bułki z
sezamem 4 sztuk
sałata 1 sztuk
szczypiorek 1 sztuk
cebule 2 sztuk
pomidory 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
olej słonecznikowy 1 łyżek stołowych
kiełbasa piwna 1 sztuk
majonez 150 gramów
papryka według uznaniaWykonanie:
Bułki przekroić na pół, podpiec z płaskiej strony na grillu lub suchej patelni.
Sałatę porozrywać na kawałki.
Szczypiorek posiekać.
Cebulę pokroić w piórka.
Pomidory pokroić w cienkie plasterki, oprószyć
solą i
pieprzem.
Olej mocno rozgrzać na patelni i podsmażyć na nim plasterki
pomidorów - około 1 minuty.Plastry
pomidorów rozłożyć na spodach
bułek, na pomidorach ułożyć
sałatę, piórka
cebuli i po trzy plasterki
kiełbasy.
Majonez doprawić
solą i
pieprzem, posmarować nim
kiełbasę, następnie posypać
szczypiorkiem, udekorować
papryką. Kanapki przykryć wierzchami
bułek i podawać ciepłe.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia AustriackaKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: