Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet z pangi 4 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
brandy 3 łyżek stołowych
ser gorgonzola 150 gramów
cytryna 1 sztuk
szpinak 400 gramów
śmietana kremowa 1 szklanek
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
szpinak blanszować 3 minuty w osolonym wrzątku, odcisnąć i grubo posiekać. Do stopionego
masła dodać rozkruszony
ser i chwile podgrzewać, aż się całkiem rozpuści. Wlać
brandy oraz
śmietanę i chwilę pogotować, aż sos trochę zgęstnieje. Dodać
szpinak, mieszając, doprawić gałka oraz
pieprzem.Umyte, osuszone filety skropić
sokiem z cytryny, oprószyć
sola oraz
pieprzem i
mąką. Usmażyć na
oleju z obu stron na złoty kolor. Na sosie
serowo-
szpinakowym ułożyć
rybę i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: