ßßß Cookit - przepis na Ryba ze szpinakiem

Ryba ze szpinakiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z pangi 4 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
brandy 3 łyżek stołowych
ser gorgonzola 150 gramów
cytryna 1 sztuk
szpinak 400 gramów
śmietana kremowa 1 szklanek
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczony szpinak blanszować 3 minuty w osolonym wrzątku, odcisnąć i grubo posiekać. Do stopionego masła dodać rozkruszony ser i chwile podgrzewać, aż się całkiem rozpuści. Wlać brandy oraz śmietanę i chwilę pogotować, aż sos trochę zgęstnieje. Dodać szpinak, mieszając, doprawić gałka oraz pieprzem.
Umyte, osuszone filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć sola oraz pieprzem i mąką. Usmażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Na sosie serowo-szpinakowym ułożyć rybę i od razu podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Francuska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11014/Ryba-ze-szpinakiem