ßßß Cookit - przepis na Naleśniki ze szpinakiem i boczniakami

Naleśniki ze szpinakiem i boczniakami

nazwa

Wykonanie

Pod wpływem impulsu sięgnęłam w sklepie po boczniaki a potem głowiłam się co z nimi zrobić. Przejrzałam wszystkie przepisy jakie mam i znalazłam pomysł na naleśniki. Nijak mi się te smaki ze sobą nie chciały w głowie połączyć, ale, że niczego więcej nie znalazłam postanowiłam zaryzykować. Efekt znakomity. Podsmażone na maśle boczniaki zawinięte w naleśniki z farszem na bazie ricotty i szpinaku komponują się rewelacyjnie. Cieszę się, że z nich nie zrezygnowałam.
Źródło: Moje Gotowanie 10/2011
Składniki:
200 g szpinaku
200 g sera ricotta
2 łyżki śmietany
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
150 g boczniaków
1 łyżka masła
olej do smażenia
8 naleśników wg ulubionego przepisu
Szpinak rozmrozić, podsmażyć na maśle z czosnkiem, przyprawić do smaku. Gdy wystygnie dodać śmietanę i ser. Dokładnie wymieszać. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojone w paski boczniaki. Na wcześniej usmażone naleśniki nakładać porcję szpinaku i usmażonych boczniaków. Składać w trójkąty.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2013/11/Nalesniki-ze-szpinakiem-i-boczniakami.html