Wykonanie
Pod wpływem impulsu sięgnęłam w sklepie po boczniaki a
potem głowiłam się co z nimi zrobić. Przejrzałam wszystkie przepisy jakie mam i znalazłam pomysł na naleśniki. Nijak mi się te smaki ze sobą nie chciały w głowie połączyć, ale, że niczego więcej nie znalazłam postanowiłam zaryzykować. Efekt znakomity. Podsmażone na
maśle boczniaki zawinięte w naleśniki z farszem na bazie
ricotty i
szpinaku komponują się rewelacyjnie. Cieszę się, że z nich nie zrezygnowałam.

Źródło: Moje Gotowanie 10/2011Składniki:200 g
szpinaku200 g
sera ricotta2 łyżki
śmietanysól,
pieprz,
gałka muszkatołowa150 g boczniaków1 łyżka
masłaolej do smażenia8 naleśników wg ulubionego przepisu
Szpinak rozmrozić, podsmażyć na
maśle z
czosnkiem, przyprawić do smaku. Gdy wystygnie dodać
śmietanę i
ser. Dokładnie wymieszać. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojone w paski boczniaki. Na wcześniej usmażone naleśniki nakładać porcję
szpinaku i usmażonych boczniaków. Składać w trójkąty.Smacznego:)