Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 2 sztuk
olej 0,5 szklanek
cukier 0,75 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka 1,5 szklanek
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
Cynamon 1 łyżek deserowych
gałka muszkatołowa 0,25 łyżek deserowych
cukinia - starta 1 szklanek
orzechy włoskie 0,5 szklanek
dżem morelowy 1 szklanek
płatki migdałowe 2 łyżek stołowych
cukier puder według uznaniaWykonanie:
Jajka zmiksować z
olejem,
cukrami, dodać
mąkę wymieszaną z proszkiem,
sodą, gałką oraz
cynamonem. Na końcu połączyć z
cukinią startą na tarce o dużych oczkach oraz posiekanymi
orzechami. Przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Zimne ciasto przeciąć na 3 pierścienie. Przełożyć
dżemem, boki tez posmarować
dżemem. Wierzch posypać
cukrem pudrem, a boki obłożyć
płatkami migdałowymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: