ßßß Cookit - przepis na Głowizna na kwaśno

Głowizna na kwaśno

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
głowizna wieprzowa 50 dekagramów
kapusta kiszona 75 dekagramów
jabłko 1 sztuk
cebula 1 sztuk
jagody jałowca 5 sztuk
kminek według uznania
wino białe wytrawne 1 szklanek
sól według uznania
masło 1.5 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
woda 2 szklanek
chrzan starty 3 łyżek stołowych
śmietana 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Mięso zalać niewielką ilością wody i gotować do miękkości. W innym rondlu poddusić kapustę, dodając obrane jabłko, posiekaną cebulę i jagody jałowca. Przed ukończeniem duszenia mięso i kapustę połączyć i dusić razem jeszcze przez 10-15 min, w końcu dodać wino i osolić. Przygotować sos. Tłuszcz stopić i zrobić zasmażkę z mąką rozprowadzając ją wodą lub rosołem. Dodać utarty chrzan, sól i śmietankę, wymieszać. Podawać mięso z sosem i gotowanymi ziemniakami.
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1667/Glowizna-na-kwasno