Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegogłowizna wieprzowa 50 dekagramów
kapusta kiszona 75 dekagramów
jabłko 1 sztuk
cebula 1 sztuk
jagody jałowca 5 sztuk
kminek według uznania
wino białe wytrawne 1 szklanek
sól według uznania
masło 1.5 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
woda 2 szklanek
chrzan starty 3 łyżek stołowych
śmietana 3 łyżek stołowychWykonanie:
Mięso zalać niewielką ilością
wody i gotować do miękkości. W innym rondlu poddusić
kapustę, dodając obrane
jabłko, posiekaną
cebulę i
jagody jałowca. Przed ukończeniem duszenia
mięso i
kapustę połączyć i dusić razem jeszcze przez 10-15 min, w końcu dodać
wino i osolić. Przygotować sos. Tłuszcz stopić i zrobić zasmażkę z
mąką rozprowadzając ją
wodą lub rosołem. Dodać utarty
chrzan,
sól i
śmietankę, wymieszać. Podawać
mięso z sosem i gotowanymi
ziemniakami.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: