ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogrzyby 500 gramówcebula 1 sztukwłoszczyzna 1 sztukziemniaki 4 sztukbulion warzywny 1,5 litrówmasło 3 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychśmietana 150 mililitrówtymianek według uznaniażółtka 6 sztukliść laurowy 2 sztukziele angielskie według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone grzyby pokroić, a oczyszczone ziemniaki pokroić w gruba kostkę. Oczyszczona cebule posiekać. Masło rozgrzać w garnku, włożyć cebule oraz grzyby i mieszając, smażyć, aż grzyby puszczą sok. Przykryć i dusić na małym ogniu 10 minut. Oczyszczoną włoszczyznę pokroić i dodać do grzybów. Wlać bulion, dodać listki, ziele angielskie, sól oraz pieprz i wymieszać. Gotować 30 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania do zupy włożyć ziemniaki, uzupełnić płyn, zagęścić śmietana wymieszaną z mąką. Zagotować i doprawić do smaku. Do ogrzanych miseczek rozlać gorąca zupę. Do każdej porcji włożyć żółtko i posypać listkami tymianku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z JajZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: