Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby 500 gramów
cebula 1 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
bulion warzywny 1,5 litrów
masło 3 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 150 mililitrów
tymianek według uznania
żółtka 6 sztuk
liść laurowy 2 sztuk
ziele angielskie według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
grzyby pokroić, a oczyszczone
ziemniaki pokroić w gruba kostkę. Oczyszczona
cebule posiekać.
Masło rozgrzać w garnku, włożyć
cebule oraz
grzyby i mieszając, smażyć, aż
grzyby puszczą sok. Przykryć i dusić na małym ogniu 10 minut. Oczyszczoną
włoszczyznę pokroić i dodać do
grzybów. Wlać
bulion, dodać listki,
ziele angielskie,
sól oraz
pieprz i wymieszać. Gotować 30 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania do zupy włożyć
ziemniaki, uzupełnić płyn, zagęścić
śmietana wymieszaną z
mąką. Zagotować i doprawić do smaku. Do ogrzanych miseczek rozlać gorąca zupę. Do każdej porcji włożyć
żółtko i posypać listkami
tymianku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z JajZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: