ßßß Cookit - przepis na Niezawodny keks

Niezawodny keks

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
jajka 4 sztuk
margaryna 1 kostek
cukier 1 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
cukier waniliowy 10 gramów
sól 1 szczypta
skórka pomarańczowa smażona 50 gramów
śliwki suszone lub morele 100 gramów
orzechy posiekane 100 gramów
rodzynki 100 gramów
Wykonanie:
Margarynę utrzeć z cukrami na puch, dodając po jednym jajku, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i mieszać mikserem, aż powstanie jednolite, gładkie ciasto. Suszone owoce i rodzynki opłukać gorącą wodą i osączyć. Śliwki lub morele drobno pokroić, wymieszać z rodzynkami i orzechami, odtoczyć w łyżce maki i wrzucić do ciasta. Wymieszać, dodać skórkę pomarańczowa i dobrze połączyć. Ciasto przełożyć do formy keksowej wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 0k. 60 minut w 190 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4389/Niezawodny-keks