Składniki :3 szkl mąki5 jajek1 margaryna1,5 szkl cukru3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki kakao3/4 - 1 szkl cukrusłoiczek kwaśnego dżemu (najlepszy według mnie jest z czarnej porzeczki)szczypta soliaromat lub cukier waniliowyPrzygotowanie:Margarynę rozpuścić i ostudzić.Białka oddzielamy od żółtek. Zagniatamy na stolnicy ciasto z mąki, margaryny, żółtek, 0,5 szkl cukru, aromatu i proszku do pieczenia.Dzielimy na 3 części - 1 większą i 2 mniejsze. Do jednej mniejszej dodajemy kakao i ponownie, dokładnie zagniatamy. Małe części - białą i czarną wkładamy do zamrażarki. Dużą część rozwałkowujemy wałkiem.Blaszkę natłuszczamy i wyspujemy bułką tartą. Wykładamy ją ciastem.Ciasto smarujemy dżemem. Schłodzone czarne ciasto ścieramy na tarce na dżem.Ubijamy pianę ze szczyptą soli i 1szkl cukru, wykładamy na ciemne ciasto. Na to ścieramy na tarce białą część ciasta z zamrażarki.Pieczemy w 180st. C przez 45min.Smacznego ! ;)