Wykonanie
Zawsze jest ochota na coś słodkiego. Te muffiny to bajka. Jeśli ktoś lubi słodkie przekąski, nie będzie mógł się im oprzeć. Przepis pochodzi od rodziny
męża ze Sztokholmu.
Muffiny ok 12 sztukSkładniki: 1 dl = 100 ml100 g
margaryny2
jajka2 ½ dl
cukru (250ml)1 ½ łyżeczki
cukru waniliowego½ łyżeczki
soli4 łyżki
kakao2 dl
mąki½ łyżeczki
proszku do pieczeniabita śmietana do dekoracjiSposób przygotowania:Rozłóż papilotki w formie na muffinki. Rozpuść
masło i ostudź. Pomieszaj
jajka z
cukrem i ubij mikserem. Dodaj pozostałe składniki. Dodaj
masło. Wypełnij foremki max 3/4.Piecz na środkowej półce piekarnika w temp. 200 ° C około 15 minut.P.S. Muffiny muszą być w środku lekko mokre. Po ostygnięciu masa zastygnie. Udekoruj
bitą śmietaną. Smacznego!