Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety sledziowe w
oleju 1 sztuk
ziemniaki 5 sztuk
papryka czerwona marynowana 3 sztuk
ogórki kwaszone 2 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
fasola biała 0,5 puszka
koperek 1 pęczek
sok z cytryny 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Osączone filety pokroić w kostkę. Ugotowane w mundurkach
ziemniaki obrać i pociąć w plastry. Osączone 3 połówki
papryki pokroić w paseczki. Oczyszczona
cebulę pokroić w piórka, a
ogórki w cienkie plasterki. Opłukany, osuszony
koperek posiekać.
Fasolkę opłukać i osączyć na sitku. Przygotowane składniki, oprócz
kopru, przełożyć do dużej salaterki. Skropić
sokiem wyciśniętym z
cytryny, doprawić odrobina
soli i
pieprzem, delikatnie przemieszać. Miskę owinąć folią i wstawić do lodówki na 30 minut. Przed podaniem posypać posiekanym
koperkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: