ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotortille pszenne 4 sztukogórek zielony 1 sztukczosnek 1 ząbkilistki mięty 1 łyżek stołowychpomidory 1 sztukjogurt naturalny 3 łyżek stołowychliście sałaty 2 sztukoliwki 10 sztukser feta 100 gramóworegano 0,5 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Sos tzatziki: obranego ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wycisnąć nadmiar soku, dodać rozdrobniony czosnek, posiekana miętę. Wymieszać z jogurtem i doprawić do smaku sola oraz pieprzem.Placki podgrzewać na suchej patelni 30 sekund z każdej strony, ostudzić. Pomidora i ser pokroić w kostkę, sałatę w paski, a oliwki na plasterki. Wymieszać pomidory, sałatę, oliwki i ser, doprawić oregano, solą oraz pieprzem. Wystudzone placki posmarować sosem tzatziki, na każdy nałożyć porcję sałatki i zwinąć placki: najpierw złożyć boki do środka, następnie zrolować tak jak paszteciki.Uwagi:Tortillę można zastąpić dużymi naleśnikami.Farszem może tez być pokrojony w kostkę żółty ser i szynka ( z sosem tzatziki). Albo mozzarella, pomidory i bazylia (z oliwą i pieprzem).Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia GreckaPotrawy mączne weg.Potrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: