Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotortille pszenne 4 sztuk
ogórek zielony 1 sztuk
czosnek 1 ząbkilistki
mięty 1 łyżek stołowych
pomidory 1 sztuk
jogurt naturalny 3 łyżek stołowychliście
sałaty 2 sztuk
oliwki 10 sztuk
ser feta 100 gramów
oregano 0,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Sos tzatziki: obranego
ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wycisnąć nadmiar soku, dodać rozdrobniony
czosnek, posiekana
miętę. Wymieszać z
jogurtem i doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.Placki podgrzewać na suchej patelni 30 sekund z każdej strony, ostudzić.
Pomidora i
ser pokroić w kostkę,
sałatę w paski, a
oliwki na plasterki. Wymieszać
pomidory,
sałatę,
oliwki i
ser, doprawić
oregano,
solą oraz
pieprzem. Wystudzone placki posmarować
sosem tzatziki, na każdy nałożyć porcję sałatki i zwinąć placki: najpierw złożyć boki do środka, następnie zrolować tak jak paszteciki.Uwagi:Tortillę można zastąpić dużymi naleśnikami.Farszem może tez być pokrojony w kostkę
żółty ser i
szynka ( z
sosem tzatziki). Albo
mozzarella,
pomidory i
bazylia (z
oliwą i
pieprzem).Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia GreckaPotrawy mączne weg.Potrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: