Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 20 dekagramów
masło 2 dekagramów
jajka 2 sztukziarna
pieprzu 1 łyżek deserowych
parmezan tarty 4 łyżek stołowych
marchewka 50 dekagramów
por 30 dekagramów
pomidory 3 sztuk
włoszczyzna 1 pęczek
wołowina 20 dekagramów
schab 35 dekagramówWykonanie:
Mięso, pokrojone na kawałki
pomidory i
włoszczyznę zalej 1 i 1/2l
wody. Przy¬praw
solą i
pieprzem. Gotuj godzinę (przed zagotowaniem odszumuj
wywar). Po 40 min wyjmij
schab.
Pory i
marchew pokrój w talarki.Zagnieć ciasto z
mąki,
jajek oraz stopionego
masła. Uformuj je w watek i pokrój w plasterki. Gotuj 5 min w osobnej wodzie. Odcedź.Przecedź rosół i włóż do niego kawałki
schabu,
marchew oraz
pory. Gotuj 12 min. Podawaj z
makaronem i
parmezanem.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: