Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
margaryna 150 gramów
jajka 4 sztuk
marchewka 800 gramów
szałwia, gałązki 3 sztuk
śmietana 130 gramów
parmezan tarty 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
masło 1 łyżek stołowychWykonanie:Ciasto: z
mąki,
margaryny, 1
jajka, szczypty
soli i 50ml zimnej
wody zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 30 minut.Oczyszczoną
marchewkę pokroić w drobną kostkę i włożyć do garnka, zalać 200ml
wody, posolić i dodać łyżkę
masła, gotować 12 minut. Odcedzić i wystudzić.Ciasto rozwałkować na cienki placek i wylepić nim spód i boki natłuszczonej i posypanej
bułką tartą formy na tartę. Po nakłuwać widelcem, a na ciasto wyłożyć
marchewkę wymieszaną z posiekana
szałwią.
Śmietanę wymieszać z pozostałymi
jajkami, doprawić
solą oraz
pieprzem i polać tartę, posypać
parmezanem. Piec 30 minut w 180 stopniach. Udekorować
szałwią.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: