Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
parmezan 6 łyżek stołowych
jajka 6 sztuk
śmietana kremówka 6 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
masło według uznaniaWykonanie:
Żółtka utrzeć ze
śmietaną ,
mąką ,
parmezanem oraz
sola i
papryką.
Białka ubić ze szczyptą
soli na sztywna pianę, delikatnie wymieszać z
żółtkami. Wyłożyć do nasmarowanej tłuszczem patelni, posmarować tartym
parmezanem i przykryć wiórkami
masła. Zapiekać.Można podawać z
pomidorkami koktajlowymi.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia WłoskaPotrawy z JajKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-30taki zwykly, a jak smakuje :) miodzio!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: