ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoszpinak 400 gramówmąka 100 gramówmasło 50 gramówjajka 2 sztukparmezan 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniamasło 1 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczony szpinak zalać wrzącą wodą, po 3 minutach odcedzić i posiekać. Dodać mąkę, jajka, 50g masła, szczyptę soli i pieprzu. Wyrobić ciasto. Jeśli jest zbyt luźne dodać więcej mąki. Formować nieduże kulki i wrzucać na lekko osolony wrzątek. Gotować 4 minuty od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową, polać stopionym masłem i posypać startym parmezanem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: