Wykonanie
A dzisiaj proponuje coś dla mięsożerców lubiących klasykę.6 kotletów ze
schabu karkowego3-4 łyżki
mąki1 duże
jajko4-5 łyżek
bułki tartejgarść tartego
parmezanuolejmasłosól,
pieprz
Kotlety mocno rozbić, posolić i oprószyć
pieprzem z obu stron. Ustawić obok siebie 3 płaskie miseczki i wypełnić je w kolejności
mąkę,
jajko i do ostatniej
bułkę tartą wymieszaną z
parmezanem. Każdego kotleta obtaczamy w
mące, strzepujemy jej nadmiar, następnie w
jajku i na koniec w
bułce z
parmezanem. Smażymy na złoto na rozgrzanym
oleju. Usmażone kotlety przekładam do naczynia żaroodpornego, dorzucam trochę wiórków
masła, posypuję dodatkowym
parmezanem przykrywam folia aluminiową i wstawiam na 15-20 minut do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni.