ßßß
SKŁADNIKI:Schab 4 grubsze plastrywątróbka drobiowa 200 gmąką 1 łyżkasól pieprzbułka tarta do panierkijajka 2 sztczosnek 1 ząbekolej do smażeniamasło 1 łyżeczkaPRZYGOTOWANIE:Wątróbkę oczyścić , opłukać i osuszyć. Następnie oprószyć w mące, Lekko przesmażyć na oleju, pod koniec smażenia, lekko posolić i popieprzyć. Kotlety schabowe opłukać i osuszyć, dobrze rozbić. Z obu stron posypać solą i pieprzem, od wewnętrznej dodatkowo posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obsmażoną wątróbkę ułożyć na końcu mięsa i ciasno zawijać. Obtaczać w jajku następnie w bułce, można powtórzyć, żeby panierka była grubsza i trwalsza. Obsmażyć na oleju na słoty kolor. Następie przełożyć do naczynia wysmarowanego odrobiną masła i podpiec ok 10-25 minut . Smacznego:)