ßßß Cookit - przepis na Ryba zapiekana z pieczarkami

Ryba zapiekana z pieczarkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
ryba 1 kilogramów
pieczarka 10 dekagramów
tłuszcz 2 dekagramów
cebula 10 dekagramów
margaryna 4 dekagramów
śmietana 0.2 litrów
ser gouda 5 dekagramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Rybę sprawić, opłukać, odciąć głowę, odfiletować, osolić ułożyć na ogniotrwałym półmisku, oblać tłuszczem, wstawić na 10-15 min do nagrzanego piekarnika, podpiec. Pieczarki oczyścić, opłukać, przyciąć trzony, cienko poszatkować. Dodać cebulę pokrajaną w krążki, tłuszcz, sól, pieprz, 1-2 łyżki wody; dusić 10 min. Rybę wyjąć, pokryć pieczarkami, oblać lekko osoloną śmietaną, posypać tartym serem.Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 min. Gdy ser się lekko zrumieni, a ryba będzie miękka, wyjąć.
Uwagi:
Ryba: sandacz, halibut, dorsz, karmazyn, karp, szczupak lub 60 dag filetów. Zamiast pieczarek można użyć 20 dag grzybów borowików.
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/197/Ryba-zapiekana-z-pieczarkami