Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ryba 1 kilogramów
pieczarka 10 dekagramówtłuszcz 2 dekagramów
cebula 10 dekagramów
margaryna 4 dekagramów
śmietana 0.2 litrów
ser gouda 5 dekagramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Rybę sprawić, opłukać, odciąć głowę, odfiletować, osolić ułożyć na ogniotrwałym półmisku, oblać tłuszczem, wstawić na 10-15 min do nagrzanego piekarnika, podpiec.
Pieczarki oczyścić, opłukać, przyciąć trzony, cienko poszatkować. Dodać
cebulę pokrajaną w krążki, tłuszcz,
sól,
pieprz, 1-2 łyżki
wody; dusić 10 min.
Rybę wyjąć, pokryć
pieczarkami, oblać lekko osoloną
śmietaną, posypać tartym
serem.Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 min. Gdy
ser się lekko zrumieni, a
ryba będzie miękka, wyjąć.Uwagi:
Ryba:
sandacz,
halibut,
dorsz,
karmazyn,
karp,
szczupak lub 60 dag filetów. Zamiast
pieczarek można użyć 20 dag
grzybów borowików.Potrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: