ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoudka kurczaka 800 gramówziemniaki 500 gramówsok z cytryny 1 łyżek stołowychzioła prowansalskie 1 łyżek deserowychbulion drobiowy 1 szklanekwino białe wytrawne 0,5 szklanekcebula 2 sztukczosnek 3 ząbkiseler naciowy 2 łodygamarchewka 3 sztukoliwa 3 łyżek stołowychnatka pietruszki 2,5 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone, pokrojone w kostkę mięso skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, posypać ziołami, wymieszać oraz przykryć i odstawić na 30 minut.Oczyszczoną cebule oraz czosnek posiekać. Oczyszczone marchewki pokroić w talarki, a ziemniaki w kostkę, seler w plasterki. Cebule oraz czosnek zrumienić w rondlu na oliwie. Dodać mięso, mieszając, smażyć 3 minuty. Wlać wino i gotować, aż polowa odparuje. Dodać ziemniaki, marchewkę oraz seler, mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Zalać gorącym bulionem i dusić 30 minut na małym ogniu. Wymieszać z posiekana natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: