ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z ryby 4 sztukcukinia 1 sztukcebula 1 sztukpapryka czerwona 1 sztukpapryka żółta 1 sztukczosnek 1 ząbkimasło 1 łyżek stołowycholiwa 2 łyżek stołowychbazylia 0,5 pęczekrozmaryn według uznaniasok z cytryny 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyta, osuszona rybę skropić sokiem cytrynowym. Oprószyć sola oraz pieprzem. Oczyszczone papryki pociąć w paseczki. Oczyszczona cebule pokroić w talarki. warzywa podsmażyć na oliwie i doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Umyta cukinie zetrzeć na tarce o dużych oczkach i poddusić na maśle, wystudzić i wymieszać z posiekana bazylią. Doprawić solą, pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem.Na filetach rybnych rozłożyć cukinie z ziołami i ciasno zwinąć w roladki. Pozostałe warzywa rozłożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Na tym ułożyć roladki i posypać igiełkami rozmarynu. Zapiekać 35 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: