ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopapryka czerwona 4 sztukpapryka żółta 3 sztukcebula czerwona 4 sztukbakłażany według uznaniaCukinie według uznaniarozmaryn świeży według uznaniaczosnek 3 ząbkioliwa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczona paprykę pokroić na połówki, a cebulę w grube plastry, bakłażany wzdłuż na grubość 1,5 cm, a cukinie w cienkie plastry. Warzywa posmarować odrobina oliwy, oprószyć sola oraz pieprzem. Ułożyć na grillu i opiec z obu stron.Formę kwadratową wysmarować oliwa. Ułożyć gałązkę rozmarynu, a na niej warstwami, równomiernie układać warzywa. Każdą warstwę przełożyć plasterkami czosnku i gałązką rozmarynu, oprószyć sola oraz pieprzem i skropić oliwą. Całość lekko docisnąć i przykryć folią spożywczą. Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Gotową lasagne wyjąc z formy i pokroić na porcje. Podawać z pieczywem jako przekąskę lub jako dodatek do mięs i ryb z rusztu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneJarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: