Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryka czerwona 4 sztuk
papryka żółta 3 sztuk
cebula czerwona 4 sztuk
bakłażany według uznania
Cukinie według uznania
rozmaryn świeży według uznania
czosnek 3 ząbki
oliwa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczona
paprykę pokroić na połówki, a
cebulę w grube plastry,
bakłażany wzdłuż na grubość 1,5 cm, a
cukinie w cienkie plastry. Warzywa posmarować odrobina
oliwy, oprószyć
sola oraz
pieprzem. Ułożyć na grillu i opiec z obu stron.Formę kwadratową wysmarować
oliwa. Ułożyć gałązkę
rozmarynu, a na niej warstwami, równomiernie układać warzywa. Każdą warstwę przełożyć plasterkami
czosnku i gałązką
rozmarynu, oprószyć
sola oraz
pieprzem i skropić
oliwą. Całość lekko docisnąć i przykryć folią spożywczą. Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Gotową lasagne wyjąc z formy i pokroić na porcje. Podawać z
pieczywem jako przekąskę lub jako dodatek do
mięs i ryb z rusztu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneJarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: