ßßß Cookit - przepis na Forszmak dragomirski

Forszmak dragomirski

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
szynka 5 dekagramów
kiełbasa 10 dekagramów
pieczeń cielęca 10 dekagramów
ogórek kwaszony 1 sztuk
ziemniak 2 sztuk
margaryna 2.5 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanek
pasta pomidorowa 1 łyżek deserowych
mąka 1 łyżek deserowych
ser tarty tylżycki 3 dekagramów
koper zielony 1 łyżek deserowych
sól według uznania
papryka według uznania
Wykonanie:
Ugotowane w łupinach ostudzone ziemniaki obrać i pokrajać w niewielkie, cienkie plasterki. Mięso i ogórek pokrajać również w plasterki o niewielkiej średnicy i ostrożnie wymieszać z ziemniakami. Tłuszcz stopić na patelni, włożyć przygotowaną mieszaninę, zalać śmietaną rozmieszaną z mąką i pastą pomidorową, oprószyć papryką i zagotować, ostrożnie mieszając. Posolić do smaku, włożyć do muszelek, posypać utartym serem i zapiec w gorącym piekarniku. Podając posypać posiekanym koperkiem.
Uwagi:
szynka chuda, kiełbasa nie sucha, pieczeń cielęca (schab)
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1664/Forszmak-dragomirski