Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
szynka 5 dekagramów
kiełbasa 10 dekagramówpieczeń cielęca 10 dekagramów
ogórek kwaszony 1 sztuk
ziemniak 2 sztuk
margaryna 2.5 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanekpasta pomidorowa 1 łyżek deserowych
mąka 1 łyżek deserowych
ser tarty tylżycki 3 dekagramów
koper zielony 1 łyżek deserowych
sól według uznania
papryka według uznaniaWykonanie:Ugotowane w łupinach ostudzone
ziemniaki obrać i pokrajać w niewielkie, cienkie plasterki.
Mięso i
ogórek pokrajać również w plasterki o niewielkiej średnicy i ostrożnie wymieszać z
ziemniakami. Tłuszcz stopić na patelni, włożyć przygotowaną mieszaninę, zalać
śmietaną rozmieszaną z
mąką i pastą
pomidorową, oprószyć
papryką i zagotować, ostrożnie mieszając. Posolić do smaku, włożyć do muszelek, posypać
utartym serem i zapiec w gorącym piekarniku. Podając posypać posiekanym
koperkiem.Uwagi:
szynka chuda,
kiełbasa nie sucha, pieczeń cielęca (
schab)Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: