Wykonanie
« Powrót  
Szynka w cieście
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
szynka surowa 1 kilogramów
mąka 1.5 szklanek
margaryna 0.75 kostek
jajko 2 sztuk
śmietana 4 łyżek stołowych
vegeta 2 łyżek stołowych
sól według uznania
maggi 6 łyżek stołowychWykonanie:
Mięso natrzeć jarzynką i przyprawą w płynie, pozostawić na 1 godz.Ciasto:
mąkę przesiać, posiekać posiekać z
margaryną i szczyptą
soli, dodać
śmietanę i
żółtka. Zagnieść ciasto, zwinąć w folię i chłodzić 30 minut w lodówce. Ciasto rozwałkować na placek 50 x 60cm.
Szynkę owinąć
ciastem, zwilżyć brzegi
wodą i zlepić. Odwrócić
mięso tak, aby strona zlepiona znajdowała się pod
spodem. Ciasto nakłuć widelcem i posmarować
białkiem. Piec ok.50 minut w 220 stopniach. Po upieczeniu zostawić w piekarniku jeszcze na 10 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: ddData: 2010-11-15superDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: