ßßß Cookit - przepis na Szynka w cieście

Szynka w cieście

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Szynka w cieście
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
szynka surowa 1 kilogramów
mąka 1.5 szklanek
margaryna 0.75 kostek
jajko 2 sztuk
śmietana 4 łyżek stołowych
vegeta 2 łyżek stołowych
sól według uznania
maggi 6 łyżek stołowych
Wykonanie:
Mięso natrzeć jarzynką i przyprawą w płynie, pozostawić na 1 godz.
Ciasto: mąkę przesiać, posiekać posiekać z margaryną i szczyptą soli, dodać śmietanę i żółtka. Zagnieść ciasto, zwinąć w folię i chłodzić 30 minut w lodówce. Ciasto rozwałkować na placek 50 x 60cm. Szynkę owinąć ciastem, zwilżyć brzegi wodą i zlepić. Odwrócić mięso tak, aby strona zlepiona znajdowała się pod spodem. Ciasto nakłuć widelcem i posmarować białkiem. Piec ok.50 minut w 220 stopniach. Po upieczeniu zostawić w piekarniku jeszcze na 10 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: dd
Data: 2010-11-15
super
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3874/Szynka-w-ciescie