ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomargaryna 0,5 kostekcukier 100 gramówcukier waniliowy 1 sztukjajka 2 sztukmąka 250 gramówmleko 4 łyżek stołowychsól 1 szczyptaproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychlukier 1 sztukbakalie 300 gramówWykonanie:Miękką margarynę utrzeć z cukrem i jajkami na puszysta masę. Dosypując powoli make (2 łyżki odłożyć), sól, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. Wlać mleko i dobrze wymieszać. Na koniec wymieszać z oproszonymi reszta mąki bakaliami. Ciasto przełożyć do foremki keksowej wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Ostudzone ciasto polać lukrem i można ozdobić gotowymi dekoracjami z czekolady lub cukrowymi groszkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: