ßßß Cookit - przepis na Lukrowany keks

Lukrowany keks

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
margaryna 0,5 kostek
cukier 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 2 sztuk
mąka 250 gramów
mleko 4 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
lukier 1 sztuk
bakalie 300 gramów
Wykonanie:
Miękką margarynę utrzeć z cukrem i jajkami na puszysta masę. Dosypując powoli make (2 łyżki odłożyć), sól, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. Wlać mleko i dobrze wymieszać. Na koniec wymieszać z oproszonymi reszta mąki bakaliami. Ciasto przełożyć do foremki keksowej wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Ostudzone ciasto polać lukrem i można ozdobić gotowymi dekoracjami z czekolady lub cukrowymi groszkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11327/Lukrowany-keks