Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 0,5 kostek
cukier 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 2 sztuk
mąka 250 gramów
mleko 4 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
lukier 1 sztuk
bakalie 300 gramówWykonanie:
Miękką margarynę utrzeć z
cukrem i
jajkami na puszysta masę. Dosypując powoli
make (2 łyżki odłożyć),
sól,
proszek do pieczenia oraz
cukier waniliowy. Wlać
mleko i dobrze wymieszać. Na koniec wymieszać z oproszonymi reszta
mąki bakaliami. Ciasto przełożyć do foremki keksowej wysmarowanej tłuszczem i posypanej
bułką tartą. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Ostudzone ciasto polać lukrem i można ozdobić gotowymi dekoracjami z
czekolady lub cukrowymi
groszkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: