Słodkości ciąg dalszy tym razem przepis na bardzo proste ciasto ze śliwkami . Robi się go szybko i równie szybko znika ze stołu . Idealne do popołudniowej kawy .składniki na 4 porcje3 szklanki mąkiszklanka cukrupół kostki margarynyszklanka mleka3 jajkałyżeczka proszku do pieczeniaszczypta solicukier waniliowy0,5 kg dużych śliwekprzepisDo rondelka wlewamy mleko , dodajemy margarynę , cukier i rozpuszczamy wszystko na małym ogniu, od czasu do czasu mieszamy.Do miski wsypujemy mąkę, mieszamy ją z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, dodajemy szczyptę soli, wlewamy ciepłe mleko z rozpuszczoną margaryna i cukrem , mieszamy. Dodajemy jajka i znowu mieszamy na jednolitą masę. Przekładamy ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, ozdabiamy połówkami śliwek i pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku 45 minut .